Mathieu van der Poel start niet in de Koga Slag om Norg. De crosser geeft nu voorrang aan het mountainbiken. Manager Philip Roodhooft: ,,Hij heeft besloten om alle wereldbekerwedstrijden te rijden. Hij verdedigt de derde plaats in de stand. Erg spijtig dat hij de Slag om Norg moet missen, want hij keek uit naar de  onverharde wegen in Noord-Nederland.". Naast de Slag om Norg, laat hij nog meer wegkoersen schieten voor de strijd om de wereldbeker mountainbike. Zondag rijdt Van der Poel in Andorra de zesde wedstrijd in de competitie. 

19-06-'17
Naast het aanmoedigen van de coureurs in het centrum van Norg, is er voor de toeschouwers ook gezorgd voor muzikale omlijsting. Vanaf 17.00 uur is het veld op De Brink geopend. Rond 19.30 uur zal de eerste coureur in Norg finishen gevolgd door de huldiging op het podium. En dan barst het muzikale spektakel los. Melrose voorziet de toeschouwers van bekende meezingers en muziek van vroeger en nu. Het muzikale programma is een initiatief van ‘ t Wapen van Norg, Hotel Karsten en Bezu Verhuur in samenwerking met de organisatie van de Slag om Norg.

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met Femma Bezu (Bezu Verhuur): 06 15 51 97 55


06-06-'17
Koga is nog zeker twee edities hoofdsponsor van de Slag om Norg. Het a-merk, al sinds 2013 aan boord bij de Slag, groeit op alle vlakken mee met de wedstrijd. Voorzitter van de organisatie, Johan Wekema: ,,Het is voor de renners, het publiek en al onze partners een mooie bevestiging dat één van de beste fietsfabrikanten van Nederland de Slag het vertrouwen geeft op weg naar de eerste topprofwedstrijd van Drenthe”. Tot en met 2018 is de Koga Slag om Norg een UCI 1.1 race, vanaf 2019 1.HC. Pieter Jan Rijpstra, commercieel directeur van Koga: ,,De Slag om Norg is uniek, daarom verbinden wij graag ons unieke fietsenmerk aan de wedstrijd. Een unieke samenwerking.”. Dit jaar is de Koga Slag om Norg op 2 juli. 

Pieter Jan Rijpstra en Johan Wekema poseren voor de Colmaro Allroad 

18-05-'17
De start van de Koga Slag om Norg is dit jaar in Roden. Om 15.00 uur klinkt het startschot op de Brink en rijden de renners een grote ronde van een kleine 100 kilometer om vervolgens in Norg te beginnen aan zes plaatselijke ronden van 16,6 kilometer. Dit jaar is bij Westervelde een extra gravelstrook aan de plaatselijke ronde toegevoegd. Extra spekakel dus. Elke ronde krijgen de coureurs zo'n 4,5 kilometer aan gravelwegen voorgeschoteld. De finish wordt om 20.00 uur verwacht op de Brink in Norg.

De technische gids, met in detail het parkoers beschreven, publiceren we in de eerste week van juni op deze site.

Vlak voor de start in 2016 op de Brink in Norg

21-04-'17
Team Roompot -Nederlandse Loterij staat op 2 juli aan de start van de Koga Slag om Norg. Het team van ploegleider Erik Breukink strijdt voor het eerst op de gravelwegen in Noord-Drenthe. Een mooie stap in de groei van de race. Ook het Pro Continentale WB-Veranclassic - Aqua Protect heeft bevestigd voor de zesde editie van de Slag. 

28-03-'17
Met nog iets meer dan drie maanden voor de start van de zesde Koga Slag om Norg hebben we de eerste ploeg vastgelegd. En niet de minste. Cyclocrossteam Beobank-Corendon komt met Mathieu van der Poel naar Drenthe voor de enige gravelrace van Nederland. Met Van der Poel, uitblinker tijdens het jongste veldritseizoen, heeft de Koga Slag om Norg gelijk een topfavoriet aan het vertrek. De namen van de rest van het team in de Slag zijn nog niet bekend. 

De Koga Slag om Norg is dit jaar een UCI 1.1-koers. De aankomende tijd volgen de namen van de overige 17 profteams. 


Foto van http://beobank-corendon.be/nl/