Ladies and gentlemen, we’ve got him. Ofwel, we hebben ‘m te pakken: onze bordeneur. Zijn naam? Ricardo van der Werf (47) uit Emmen. Notaris Gerben Huizinga van Huizinga De Vries Notarissen in Leek, trok vanmorgen om 9.05 uur Van der Werfs telefoonnummer uit alle nummers waarvan we een sms hebben gekregen voor de actie. Van der Werf is opgetogen om zondag achterop de motor te zitten in koers. ,,Leuk, ik heb er zin in. Ik heb wel vaker meegeholpen bij wedstrijden, met vlaggen staan en zo, maar dit is wel even wat anders.”. Zelf heeft hij ook wat wielerervaring. ,,Tot mijn 17de heb ik gekoerst, daarna kwamen er andere leuke dingen.”. In het dagelijks leven heeft Van der Werf met fietsen, noch met motoren te maken. ,,Ik ben bezig met het openen van mijn broodjeshuis in Emmen. Ricardo’s broodjeseethuis, lekker eten en niet duur.".

Iedereen die heeft meegedaan aan de SMS-actie: bedankt! 


Notaris Gerben Huizinga trekt het winnende telefoonnummer


Ricardo van der Werf

Premium fietsenmerk KOGA is de aankomende drie jaar (2014 t/m 2016) hoofdsponsor van de Slag om Norg. Ook heeft de fietsenfabrikant uit Heerenveen haar naam aan het wielerfestijn gekoppeld. We zijn er trots op dat één van de grootste fietsenmerken van Nederland zich bindt aan ons evenement. In deze tijd waar sponsors drie keer nadenken over hun te investeren euro’s, is deze samenwerking voor ons het teken dat we op de goede weg zijn. De KOGA Slag om Norg is een open klassieker voor Elite en Beloften. Wij denken dat het één van de meest spraakmakende wedstrijden van Nederland kan worden. Het is dus niet ondenkbaar dat de koers in de toekomst wordt opgewaardeerd.


De Slag staat op de kalender als open klassieker van 170 kilometer voor Elite en Beloften. Er is plaats voor vijftien ploegen van acht renners. Met deze stap wordt de Slag voor coureurs, publiek en sponsors nog interessanter. Met de Ronde van Norg (organisatie SWC Norg) op vrijdag, clinics en Veldslag om Norg op zaterdag en als sluitstuk de Slag op zondag, is Norg 8, 9 en 10 augustus in de greep van de wielersport.

'Kwalitatief, kwantitatief en promotioneel buitengewoon waardevol voor de gemeente Noordenveld.' Met deze mooie woorden sprak de jury van het Sportgala Noordenveld zich uit over de Slag om Norg als sportevenement van 2013. Een mooie beloning die niet vanzelfsprekend is. Met De Paardencross, Top D en C juniorentoernooi FC Groningen/Gomos, Kortebaan Draverij Roden en de Avondvierdaagse, had de Slag een moeilijke klus te klaren. Jury: 'De Slag stormde in één klap de top tien van Nederlandse wielerkoersen binnen en is daarom belangrijk voor onze gemeente.'


Voorzitter Johan Wekema neemt de prijs in ontvangst          Foto: Twitter Jenny Waning