Om 14.30 uur begint de uitzending op RTV Drenthe, maar deze is ook via de livestream te volgen. Nog beter: kom gewoon naar Norg. We vervoeren je gratis naar de mooiste plaats aan het parkoers en er staat een groot scherm op de Brink. Tot vanmiddag in Norg?

Het was even grabbelen, maar we hebben 'm. De bordeneur. Het is Gerben de Ruiter uit Ermelo geworden die zondag constant voorin de koers te vinden is met een krijtbordje. "Leuk, dan heb ik onderhand alle facetten van de wielersport meegemaakt", zegt De Ruiter die al eens aan het vertrek stond in de Slag. Maar ook jury- en gastenwagens reed hij al eens in de koers. "Ja, dit wordt een mooi nieuw avontuur", aldus De Ruiter.

We hebben Manon Broersma en Patrica Vangoor gestrikt om de kussen en bloemen uit te delen aan de sterkste strijders van de KOGA Slag om Norg. Met de wielersport hebben ze (nog) niet zoveel. Wel met voetbal. Manon (18) en Patricia (17) zijn vaak te vinden op de velden van VV GOMOS in Norg. Kom zondag 9 augustus kennismaken. Of gewoon kijken, dat mag ook.

De missen zijn voor de Slag in het nieuw gestoken door Josefienz in Paterswolde.


Manon (l) en Patricia zijn klaar voor de Slag

De KOGA Slag om Norg is dit jaar live te zien op TV Drenthe. Op 9 augustus om 14.30 uur start de uitzending met een vooruitblik en interviews, gevolgd door beelden vanuit de koers. We zijn er blij mee dat dé regionale zender aanhaakt bij ons evenement en daarmee nóg meer waarde geeft aan de topwielersport in de provincie. De uitzending is natuurlijk ook te volgen via de site van RTV Drenthe en op deze site.

Vanaf de terrassen is de koers bovendien te volgen vanaf een groot scherm.

Kijk zondag 9 augustus naar de Slag op de pagina livestream tussen 14.30 en 16.45 uur

We hebben dit jaar de populariteit van de KOGA Slag om Norg behoorlijk zien groeien. Niet alleen bij publiek, ook bij teams is de enige gravelkoers van Nederland nóg interessanter geworden. Omdat in de Slag plaats is voor 15 ploegen van 8 renners, moesten wij veel teams teleurstellen. We hebben de keuze gemaakt voor kwaliteit. Het deelnemersveld bestaat uit topcompetitieploegen, de beste clubteams en een mountainbikeploeg. Wij zijn ervan overtuigd dat deze teams van start tot finish - en rondom de Lebbestok - een mooie strijd leveren.