28-01-2019
Fietsenmerk Koga stopt als hoofdsponsor van de Slag om Norg. Liefst 6 jaar lang was het premiummerk van de Accel Group verbonden aan het meest grensverleggende wielerevenement van Nederland. Koga beëindigt de samenwerking vanwege koerswijziging op het gebied van marketing. Wij als organisatie zijn ontzettend blij met de samenwerking van de afgelopen jaren. We bedanken Koga voor het vertrouwen in de Slag om Norg en alles wat het daardoor heeft betekend voor de wedstrijd en de ontwikkeling van veel renners. Er is op dit moment nog geen nieuwe hoofdsponsor voor de Slag om Norg in beeld

Ook Ghost stopt
Het merk Ghost, ook van Accel Group, verdwijnt als sponsor van de Veldslag om Norg. Het mountainbike-evenement – met 1650 deelnemers in 2018 de grootste van Drenthe – kijkt terug op een mooie samenwerking. Waarbij vooral veel aandacht is geweest van Ghost om kinderen/jongeren in aanraking te laten komen met fietsen in het algemeen en mountainbiken in het bijzonder.

11-08-2018
Jan Willem van Schip heeft de zevende editie van de Slag om Norg gewonnen. Dit deed hij na een koers over 190 kilometer, die voor een deel over onverharde gravelstroken ging.

Al na 15 kilometer gingen Rick van Breda (Monkey Town) en de Italiaan Edoardo Affini (SEG racing) er samen vandoor. Na 30 kilometer kregen zij gezelschap van nog eens vier mannen. Onder wie de winnaar van de Ronde van Drenthe van 2017, Jan Willem van Schip. Daarnaast sloten ook landgenoten Luuc Bugter en Marten Kooistra aan, samen met de Amerikaan Robin Carpenter.

Later maakte de Amerikaan Brendan Rhim solo de oversteek. De maximale voorsprong van de zeven leiders liep op tot 3 minuten en 45 seconden. Uiteindelijk werd het een tweestrijd tussen Van Schip en Carpenter, waarbij de Nederlander het snelst wist te sprinten en met de armen in de lucht over de finish kwam.

BRON: www.rtvdrenthe.nl.
Uitslag Koga Slag om Norg


Jan Willem van Schip winnaar van Koga Slag om Norg 2018

8-8-2018
Team Corendon-Circus heeft zch op de valreep afgemeld voor de Slag van aanstaande zaterdag. De ploeg van Gianni Vermeersch en Mathieu van der Poel kan vanwege logistieke problemen niet afreizen naar Norg. Teammanager Christoph Roodhooft: ,,Door logistieke problemen met materiaal en personeel en daarboven het EK MTB en weg in Glasgow, zie ik geen enkele oplossing om aan het minimum aantal renners te komen. Ik heb al het mogelijke gedaan om alsnog een ploeg aan de start te brengen maar het lukt mij echt niet.". 

1-8-2018
De laatste twee uren van de zevende editie van de Slag, zijn aanstaande zaterdag vanaf 14:30 via internet live te volgen op www.dvhn.nl, en www.Podium.TV. De wedstrijd is vanaf dat moment ook in heel Noord-Nederland live te volgen via Ziggo kanaal 35, het televisiekanaal van Podium.TV. Deze live registratie wordt daarna een aantal keer keer volledig herhaald op zaterdag en zondag. Ook RTV Drenthe zendt na de race een samenvatting met alle hoogte- en dieptepunten uit.